Krönika: Välkommen till världen, Human Performance!

Människokroppen är fantastisk. Jag vet, det är en klyschig, näst intill pretentiös utsaga, men om man verkligen sätter sig och funderar på det så inser man vilken makalös konstruktion homo sapiens egentligen är. Allt ifrån det geniala i många av våra anatomiska och fysiologiska funktioner hela vägen till ett perfekt utfört olympiskt lyft. Hur det mänskliga hjärtat pumpar blod i allas våra kroppar till en konståkare som gör en trippelaxel i en OS-final. Hur våra kroppar anpassar sig efter den belastning vi utsätter den för, de miljöer vi bebor, och de utmaningar vi hela tiden ställs inför. När jag såg Alex Honnold friklättra El Capitan så vet jag att jag där och då faktiskt förstod att vetenskapen och religionen ständigt träter över hur allt egentligen blev till.

 

På ett djupare plan kan vi säga att det är denna fascination över människokroppen och vad den är kapabel till som ligger till grund för hela Human Performance existens. För varför grundar man egentligen ett nytt utbildningsföretag inom träning? Därför att vi är några som känner att det är dags för det. För ett nytt sätt att utbilda och vidareutbilda personliga tränare, träningsentusiaster, fystränare, eller vem som helst som vill förkovra sig i träning och hälsa. Dock vill vi addera något till den ekvationen.

 

Prestation.

 

Alla vill prestera. Det är bara det att alla har olika arenor. Lionel Messi presterar på camp Nou – en vardagsmotionär presterar på gymmet, i elljusspåret på en tisdagskväll, eller var som helst där hen bestämmer sig för att utmana sina gränser, hur lite det än må vara. Vi är övertygade om att människan kännetecknas av en ständig vilja att ta sig framåt, uppåt, vidare. Att vilja bli bättre.

Många av oss har, i varierande utsträckning, arbetat som lärare för de andra stora aktörerna inom träningsutbildning i Sverige. Vi är tacksamma för allt vi har med oss därifrån. Alla vänner, alla erfarenheter, men också alla idéer på hur man kan göra utbildningar ännu bättre. Och det är här någonstans vi landat.

 

Att vi vill vidare. Att vi alla brinner för träning. För att bli bättre. För att hjälpa andra att bli bättre. För att sätta den mänskliga kroppen i centrum – Human First. Det är något vi alla har gemensamt. Oavsett om vi åker längdskidor på landslagsnivå eller om vi är en 80-åring som sätter sin första strikta pullup. Vårt lärarteam består av bakgrunder från en mängd olika idrotter och nivåer. Hockey, fotboll, friidrott, olympisk lyftning, styrkelyft, långdistanslöpning, och säkert mycket mer. Vi arbetar som personliga tränare, fystränare och terapeuter Samma princip gäller för oss – Human First. Oavsett sport och nivå så använder du din kropp till något. Rörelser är rörelser. Tävling är tävling. Prestation är prestation. Sätt den mänskliga kroppen i en bra miljö och du kommer förvånas över vad den klarar.

 

Trots att homo sapiens just kämpar mot ett elakartat virus så ser vi med tillförsikt på framtiden. Människan kommer att vinna även mot Covid-19. Möjligen kommer en del saker ha förändrats när allt detta är förbi. Hur vi reser? Hur vi konsumerar? Hur vi planerar? Dock inte vetskapen att träning och rörelse är en utmärkt grund för bra hälsa. Den övertygelsen kommer i framtiden att vara ännu robustare. Vi är redo att vara en del av den framtiden.

 

Nu kör vi.

 

//Fredrik Devoto & Human Performance