Human Performance leverar PT-utbildning åt STC och Östersunds gymnasium

Idag är vi stolta och glada att gå ut med nyheten att Human Performance valts ut som leverantör av utbildningen Lic. Personlig tränare åt träningskedjan STC och Östersunds gymnasieskola.

 

Utbildningen till personlig tränare på Östersunds gymnasieskola genomförs i samarbete mellan skolan och STC, med Human Performance som leverantör av licensutbildningsdelen som genomförs under det sista läsåret på skolan. Detta är helt unikt som gymnasieutbildning i Sverige. Eleverna får under sin gymnasietid praktisk och teoretisk utbildning med hjälp av utbildade tränare halva studietiden. Den andra halvan innefattar studier på Östersunds gymnasieskola där de läser de kurser på gymnasiet som ger dem grundläggande behörighet för att studera vidare på högskola/universitet.

 

”Vi är glada att från hösten 2020 kunna samarbeta med Human Performance som ny leverantör av våra Lic. PT-utbildningar i Östersund. Vi känner att de står för en modern syn på hur den nya tidens personliga tränare ska kunna leverera fantastiska resultat till sina kunder. Att de dessutom besitter Sveriges vassaste lärarteam gör det hela ännu bättre!”, kommenterar Andreas Forss, Regionchef Norrland hos STC och ansvarig för samarbetet.

 

Eleverna på Östersunds gymnasieskola påbörjar de grundläggande teoretiska studierna i september/oktober och examineras sedan både teoretiskt och praktiskt under vårterminen, lagom till studentexamen.

 

”Vi är mycket stolta över det här uppdraget, det är en ära för oss att få förtroendet att få vara med och forma framtidens personliga tränare. För oss blir det även ett tydligt bevis på att vi har tänkt rätt när vi format vår utbildning och mycket kompetenta och erfarna lärarteam – träningsbranschen förändras snabbt med förändrade kundbeteenden, nya behov och en enormt snabb digital utveckling, nu extra påskyndat i och med coronapandemin. Tränare som utbildas hos oss ska vara fullt förberedda för att kunna bli framgångsrika på morgondagens arbetsmarknad”, kommenterar Brian van den Brink, VD på Human Performance.

 

Utbildningen i Östersund är även öppen för deltagare som inte är del av utbildningsprogrammet på Östersunds gymnasieskola. Intresseanmälan kan mailas till info@hperformance.se.

 

Läs gärna mer om innehållet i utbildningen här.