5 TIPS FÖR ATT LYCKAS SOM ONLINECOACH

I dessa tider är det många som vill ta ut sina tjänster inom träning och hälsa online. Möjligheterna är enormt stora, men det finns även utmaningar på vägen fram till succé. Några tips ifrån oss till dig som tänkt ”gå online” eller som redan är online, men kämpar med att få businessen att växa:

 

👉  TÄNK LÅNGSIKTIGT

Ingen succé händer över en natt. Du behöver bygga kännedom om dina onlinetjänster och ditt varumärke över tid. En god strategi är att fasa in onlinetjänsterna vid sidan av ”ordinarie” arbete som tränare, coach eller annat yrke som du har till vardags. På så vis slipper du stressen över att det behöver ta fart omgående.

 

👉  DIN PRODUKT ÄR A OCH O

Gör läxan och fundera ut vilken/vilka produkt(er) du ska erbjuda marknaden. Ju tydligare du är, desto större sannolikhet att hitta rätt klienter. Som potentiell klient ska man hyfsat snabbt förstå vad du kan erbjuda och hur du kan hjälpa mig.

 

👉  MÅLGRUPP

”Jag kan hjälpa alla” är ett klassiskt feltänkt i dessa sammanhang. Se till att smalna av din målgrupp så mycket som möjligt, för att kunna vara supertydlig mot just dessa personer/företag/organisationer. Fundera noga igenom: Vem vill jag nå? I vilka kanaler finns målgruppen? Vilka intressen har de? Hur ser målgruppens liv ut? Vilka är deras behov?

 

👉  VAR PROFESSIONELL

Det finns ibland ett feltänkt om att det är lättare att vara onlinecoach och att man kanske inte behöver så mycket erfarenhet eller utbildning. Vi tror tvärtom. Ska du behålla klienterna över tid och hjälpa dem på riktigt så behöver du ha genuint goda skills och erfarenheter i coachrollen. Online kräver till och med mer av dig i form av att ex. kunna uttrycka dig i både skrift och på video. Att sälja färdiga program är en sak. Att coach någon till hållbara resultat och livsstilsförändringar är en helt annan grej.

 

👉  HITTA RÄTT PLATTFORM

När du är klar över allt ovanstående bör du försöka hitta en plattform att arbeta ifrån som stödjer det du vill kunna erbjuda samt täcker dina klienters behov. Ska du endast erbjuda träningsupplägg? Kost? Vill du kunna chatta/skicka videomeddelanden? Hantera betalningar? Det finns oerhört många aspekter att ta hänsyn till.

 

Vill du göra hemläxan på riktigt med hjälp av experter på området så rekommenderar vi starkt vår utbildning – ONLINE COACH – som vi tagit fram tillsammans med Twiik och InBody Sweden. Mer info om den hittar du här.